Data Engineer Shama: ‘Gun jezelf een fijne, solide basis met Young Mavericks’

Tijdens haar bachelor Industrial Design en Informatica ontdekte Shama (26) haar passie voor data, techniek en engineering. Na een relaxte sollicitatieronde startte Shama haar Data Engineering traineeship bij Young Mavericks. Nu, acht weken later, maakt ze de balans op: “Tijdens het traineeship heb ik mijn eigen waarde leren kennen. Je bent niet zomaar iemand die dingen uitvindt, je bent iemand die waarde toevoegt aan bedrijven.”

Lees meer

Onze zoektocht naar zonnepanelen


Datatechnologie inzetten voor duurzaamheid: Toen eerder dit jaar nieuwe, geavanceerde satellietfoto’s werden vrijgegeven, waren we er klaar voor. De ruime ervaring in het verbeteren en organiseren van remote sensing data door middel van engineering en machine learning had Young Mavericks klaargestoomd voor onze volgende missie: de Basisregistratie Grootschalige Topografische (BGT) kaarten van Nederland met niet-geregistreerde objecten te verbeteren om inzicht te krijgen in – en het stimuleren van – het gebruik van zonnepanelen. 

Lees meer

In gesprek met Sylvia: samen ontdekken we jouw groeipotentieel

Hetgeen waar wij naar streven bij Young Mavericks, is dat mensen goed op hun plek zitten tijdens een opdracht en dat ze de ruimte hebben om hetgeen te doen wat zij nodig vinden. Daarbij ontwikkelen we in trainingen nog meer vaardigheden die bijdragen aan een goede verwachtingsmanagement en werkrelaties. Dat draagt bij aan de professionaliteit van consultants en dus goede projecten en – hopelijk – blije opdrachtgevers.

Lees meer

Young Mavericks’ architectuur helpt Caeli satellietdata efficiënt verwerken

Luchtkwaliteit meten met satellietbeelden

De Nederlandse startup Caeli brengt luchtkwaliteit op unieke wijze in kaart – met een blik van bovenaf. De satellieten die in een baan om onze planeet cirkelen voorzien Caeli’s eindgebruikers van chronologische, (bijna) real-time informatie. Om de moleculaire samenstelling van de atmosfeer te meten is satellietdata niet alleen nauwkeuriger, maar ook vaak gemakkelijker en goedkoper dan remote sensing (teledetectie). Het monitoren van de luchtsamenstelling en fijnstoffen zoals stikstofdioxide (NO2), ammoniak (NH3), methaan (CH4) en ozon (O3) helpt niet alleen de overheid en bedrijven, maar ook individuen begrijpen hoe veranderingen in de atmosfeer het klimaat en onze gezondheid beïnvloeden.

Om haar real-time inzichten te creëren, verwerkt Caeli een enorme hoeveelheid visuele en kwantitatieve satellietdata. Copernicus Sentinel-beelden bieden historische gegevens die het bedrijf in staat stellen veranderingen van de luchtkwaliteit in de loop der tijd waar te nemen. De ruwe multispectrale en geografisch gekalibreerde brongegevens moeten niet alleen snel kunnen worden verwerkt, maar ook chronologisch en in toegankelijke bestanden worden opgeslagen. Caeli’s oorspronkelijke database was niet schaalbaar genoeg om diens datastromen te ondersteunen. Aan Young Mavericks’ Rob de uitdagende taak een nieuwe architectuur te ontwikkelen die Caeli’s database schaalbaar én toekomstbestendig maakt.

Lees meer

ELT, ETL en datapijplijnen: do it yourself geautomatiseerd data inladen

Mijn naam is Don en in mijn werk voor Young Mavericks combineer ik mijn kennis als Data Engineer met mijn expertise in Data Science. In de praktijk komt dit erop neer dat ik repetitieve taken automatiseer, inzichten uit data genereer en een coördinerende en adviserende rol heb binnen projecten. Ik geniet het meest van het creatieve proces dat nodig is om problemen op te lossen met behulp van data.

Lees meer

Datapijplijn implementeren: Toepassen van het datapijplijn-concept

Deze handleiding bouwt voort op het ‘ELT, ETL en datapijplijnen’- artikel, waarin veelvoorkomende problemen van bedrijven bij het opslaan en gebruik van data worden besproken. Als antwoord op deze en meer problemen introduceerde Don – Data Scientist en Data Engineer bij Young Mavericks – het concept ‘datapijplijnen’, waarmee bedrijven een datagedreven cultuur kunnen creëren en zo optimaal mogelijk hun data kunnen inladen – en welke tools hiervan handig zijn. In dit artikel past Don de eerder behandelde concepten achter datapijplijnen toe bij het daadwerkelijk implementeren van een werkende datapijplijn. De complete code is te vinden op onze Gitlab.

Lees meer

Data Scientist Jason: “Ik heb veel toffe technische skills geleerd bij Young Mavericks”

Jason (27) was één van Young Mavericks’ eerste lichting Data Science trainees. “Vanuit Young Mavericks heb ik projecten bij onder andere de KvK en de Consumentenbond gedaan. Het traineeship was heel leerzaam – ik heb vaardigheden op het gebied van data en programmeren opgedaan en klantgerichte oplossingen leren ontwikkelen.”

Lees meer

In zee met Cordstrap: hoe Young Maverick’s datagedreven oplossingen schepen beschermen

Wij werken samen met partners in allerlei soorten en maten: van banken, verzekeraars en marketingspecialisten tot de Nederlandse overheid. De samenwerkingspartner verschilt per project, maar het doel van Young Mavericks blijft hetzelfde: de talloze mogelijkheden van innovatieve technologie tastbaar maken voor bedrijven. 
Een recente succesverhaal is onze samenwerking met Cordstrap, een multinational met Nederlandse roots, gespecialiseerd in het veiligstellen van producten tijdens transport. Voor hun project ‘Cargo Monitoring Data’ ontwikkelde onze Data Scientist Wing modellen die risicoanalyses optimaliseren en hiermee Cordstrap in staat stellen de ladingen van hun klanten beter te monitoren én beschermen.

Lees meer
Older posts