Een leven na Young Mavericks

Ik ben Deborah, 29 jaar en ben werkzaam bij CB als data scientist. CB, voorheen Centraal Boekhuis, is de grootste logistieke dienstverlener op het gebied van boeken, media en healthcare. Het is een heel open en leuk bedrijf waarbij we de gelegenheid krijgen om verschillende projecten uit te voeren op gebied van data science.

Met een bachelor Psychobiologie en een master Neuroscience ben ik na mijn afstuderen terecht gekomen bij Young Mavericks. Hetgeen wat mij zo aansprak aan Young Mavericks was het enthousiasme en de motivatie. Daarnaast zag ik in de connecties die zij hadden met het bedrijfsleven veel mogelijkheden.

Starten bij Young Mavericks

In april 2017 ging het eerste data science traineeship van start. Dat was best spannend. Ik kwam in een team met mensen die ik nog helemaal niet kende en allemaal andere ervaring hadden. Uiteindelijk bleek het al snel een hele leuke groep te zijn. De dingen die ik erg fijn vond vanuit de training waren het contact met de groep die in dezelfde werkomgeving zit, ervaringen uitwisselen en kijken waar iedereen tegenaan loopt. Dit is voor mij echt heel waardevol geweest en vooral ook leerzaam. Daarnaast waren de trainers heel prettig om mee te werken en zijn de twee maanden training erg soepel verlopen mede door de begeleiding die ik gekregen heb.

Aan de slag bij de partner

In de een na laatste week van die twee maanden training mocht ik op sollicitatie bij CB. Dat was spannend maar gelukkig bleek er al snel een klik te zijn en mocht ik daar aan de slag gaan. Bij CB heb ik een warm welkom gehad en ben ik in een heel nieuw team terechtgekomen. Hierbij kregen wij als team de opdracht om met een aantal vragen te werken op basis daarvan voorstellingen te maken hoe data science hierin waardevol kon zijn. Mijn project bij CB heeft dus bestaan uit verschillende opdrachten, wat best uniek is natuurlijk. De eerste opdrachten waar ik mee bezig ben geweest zijn onder andere het maken van prognoses van boeken die op een dag verwerkt zijn, voorspellingen doen voor de financiële afdeling en text mining. De dingen die ik bij Young Mavericks geleerd heb, kon ik gelijk toepassen. Ook het vooraf geleerd hebben over het bedrijfsleven, de manier waarop bedrijven denken en hoe je projecten moet aanpakken is erg van waarde geweest. 

Meest waardevolle aan mijn tijd bij Young Mavericks

Hetgeen wat voor mij het meest waardevol is geweest is de open sfeer die er heerst bij Young Mavericks en de contacten met de mensen in mijn team en de trainers waarmee ik veel ervaringen kon uitwisselen. Het heeft mij heel erg geholpen om mijn ervaringen met andere data scientists te delen en mee te denken in hun uitdagingen. Daarnaast is de connectie die Young Mavericks met het bedrijfsleven heeft heel waardevol geweest voor mij naast het contact dat zij hebben met mensen die in hetzelfde vak zitten. Dit moeten ze zeker zo houden.

Wat heb je nodig om een succesvolle data scientist te zijn?

Ik denk dat je bereid moet zijn om je nieuwe dingen eigen te maken binnen korte tijd, echt passie moet hebben voor het onderzoeken en het bezig zijn met data en het oplossen van problemen. Daarnaast is het belangrijk dat je wilt willen blijven leren en ontwikkelen, de technieken veranderen namelijk ontzettend snel.

Over Young Mavericks

Ik ben Young Mavericks erg dankbaar voor de kansen die ze geboden hebben, ik denk dat ik zonder Young Mavericks niet had gestaan waar ik nu sta zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Young Mavericks achter de schermen: interview met trainer Jelmer

Sinds een jaar verzorgt Jelmer van Nuss trainingen aan Data Engineers en speelt hij een belangrijke rol bij de inhoud van gasttrainingen bij Young Mavericks. “Daarnaast help ik sinds kort ook bij het ontwikkelen van nieuwe opdrachten voor de Data Engineers.” Wat maakte dat hij een jaar geleden voor Young Mavericks koos en hoe was zijn eerste jaar? Lees alles over Jelmers ervaringen bij Young Mavericks.

Lees meer

Young Mavericks ontwikkelt automatiseringstool voor douane

In de huidige maatschappij is het vrijwel onmogelijk om je als bedrijf te onttrekken aan de toenemende automatisering. Niet alleen commerciële ondernemingen: ook de douane ontkomt er niet aan. Op verzoek van Taxsample en TB Customs Consultancy ontwikkelde Young Mavericks een tool om een enorme reeks uitdagingen – van groeiende handel in goederen, steeds gecompliceerdere in- en uitvoerprocessen, nieuwe importheffingen, handelsbelemmerende maatregelen tot een mogelijke No-Deal Brexit – het hoofd te bieden.

Lees meer