In gesprek met Lisa, coach in persoonlijke ontwikkeling voor YM trainees

Sinds twee jaar ben ik als coach en trainer betrokken bij Young Mavericks. Ik coach en train op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dat houdt in dat ik werk aan zelfkennis en bewustzijn van consultants op hun eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Mijn rol hierin is om er voor te zorgen dat de consultants van Young Mavericks zich zo goed mogelijk als professional ontwikkelen en hun (persoonlijke) doelen halen. 

Waarom coach en vertrouwenspersoon? Waarom bij Young Mavericks?

Ik heb voor dit vak gekozen omdat ik goed ben in analyseren en onderzoeken, op sociaal en psychologisch vlak. Een rol als coach is iets wat mij van nature goed ligt, en waar ik me verder in ben gaan verdiepen. Ik bleek heel veel plezier en voldoening te halen uit coachgesprekken, zodoende heb ik er mijn werk van gemaakt. Ik heb ervoor gekozen om bij Young Mavericks te werken omdat ik het erg interessant vind om te zien en horen wat de mogelijkheden zijn, en dus wat de consultants ontwikkelen. Daarnaast ben ik erg fan van de manier van Young Mavericks hun ‘ondernemen’. Het zal vast niet altijd zo zijn, maar ze komen altijd heel relaxt over.

Toegevoegde waarde de training 

Tijdens de training behandel ik verschillende onderwerpen zoals  verwachtingsmanagement, gespreksvoering, grenzen aangeven en klantpartnerschap. Maar ook thema’s als focus, productief werken en werkplezier komen aan bod om de effectiviteit te vergroten. Soft skills die van belang zijn voor consultants.

In mijn training spelen we in op die onderwerpen om er vervolgens meer over te leren en met nieuwe inzichten en nieuw gedrag te oefenen. Ontwikkelen van skills die helpen een lastig gesprek aan te pakken, mensen mee te krijgen in jouw idee of werkwijze en wat je wel en niet doet als je net bij een nieuwe opdrachtgever zit. 

Hetgeen waar ik naar streef bij Young Mavericks, is dat mensen goed op hun plek zitten tijdens een opdracht en dat ze de ruimte hebben om hetgeen te doen wat zij nodig vinden.

Young Mavericks achter de schermen: interview met trainer Jelmer

Sinds een jaar verzorgt Jelmer van Nuss trainingen aan Data Engineers en speelt hij een belangrijke rol bij de inhoud van gasttrainingen bij Young Mavericks. “Daarnaast help ik sinds kort ook bij het ontwikkelen van nieuwe opdrachten voor de Data Engineers.” Wat maakte dat hij een jaar geleden voor Young Mavericks koos en hoe was zijn eerste jaar? Lees alles over Jelmers ervaringen bij Young Mavericks.

Lees meer

Young Mavericks ontwikkelt automatiseringstool voor douane

In de huidige maatschappij is het vrijwel onmogelijk om je als bedrijf te onttrekken aan de toenemende automatisering. Niet alleen commerciële ondernemingen: ook de douane ontkomt er niet aan. Op verzoek van Taxsample en TB Customs Consultancy ontwikkelde Young Mavericks een tool om een enorme reeks uitdagingen – van groeiende handel in goederen, steeds gecompliceerdere in- en uitvoerprocessen, nieuwe importheffingen, handelsbelemmerende maatregelen tot een mogelijke No-Deal Brexit – het hoofd te bieden.

Lees meer