Data science en data engineering: Training in Multidisciplinaire Teams

Young Mavericks’ groei gaat dit najaar in een hogere versnelling met het aannemen van twaalf nieuwe trainees – in één keer. De ene helft start met ons vierde Data Science-programma; de andere helft neemt deel aan ons eerste Data Engineering-programma. Gedurende het traineeship leren zij niet alleen specialist te worden in één van beide disciplines, maar ook samen te werken aan schaalbare inzichten en modellen. Projecten vanuit een multidisciplinair perspectief bekijken stelt hen bovendien in staat om tot sterke, creatieve oplossingen te komen.

In de eerste acht weken van het traineeship maken de trainees een grote stap in hun professionele ontwikkeling, zodat zij direct van meerwaarde zijn voor organisaties. De continue aanscherping van onze trainingsprogramma’s stelt Young Mavericks in staat in te spelen op de laatste ontwikkelingen binnen data science en data engineering. Daarbij geven deze upgrades zowel de trainees als onze klanten de kans een rol van betekenis te spelen bij het doorontwikkelen van onze programma’s.

In ons nieuwe Data Engineering-programma leren trainees hoe zij hun eerste architectuur in de cloud kunnen opzetten. Aan het begin van het traject krijgen zij een grote hoeveelheid uiteenlopende trainingen, zetten zij een eerste server op en raakt de groep bekend met het koppelen van een database. Na een paar weken leren de trainees werken in een cloud-omgeving, hoe zij data pipelines kunnen opzetten, het programmeren van api’s, en verdiepen zij zich in laatste tools en technieken. Waar Young Mavericks’ Data Science-programma een analytische, machine learning focus brengt, richt het Data Engineering-programma zich op het inrichten van de omgeving, het opzetten van datastromen en het effectief operationaliseren van data science binnen organisaties. Duidelijk is dat een combinatie van beide programma’s de grootste mogelijkheden tot groei biedt.

Binnen het Data Engineering-programma wordt actief gestuurd op kruisbestuiving tussen de Junior Data Engineers en Data Scientists. Middels een multidisciplinaire Design Sprint lossen zij al tijdens de fulltime trainingsperiode een vraagstuk van één van onze klanten op. Ook werken zij gezamenlijk aan prototypes die in de laatste drie tot vier weken van het twee maanden durende trainingsprogramma worden ontwikkeld. Zo maken zij – ondersteund door een groep senior trainers vanuit verschillende disciplines – gerichte stappen.

Onze trainees zijn creatievelingen die anders durven denken. Talent dat zich niet snel ten prooi laat vallen aan groepsdenken, maar laat leiden door nieuwsgierigheid en passie. In een tijd waarin organisaties zichzelf opnieuw moeten uitvinden en ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen, onderstrepen wij het belang van deze vaardigheden. De focus van Young Maverick’s programma’s ligt dan ook niet op aanpassen en meedoen, maar op autonomie en het aanreiken van tools om zélf de touwtjes in handen te nemen.

De komende periode richten wij ons onder meer op het vinden van nieuwe partners voor onze verschillende programma’s en op het selecteren van het juiste talent. Heb jij interesse in een samenwerking of zie jij één van onze programma’s wel zitten? Neem contact met ons op via info@youngmavericks.com of +31 (0)20 24 09 103.

Young Mavericks achter de schermen: interview met trainer Jelmer

Sinds een jaar verzorgt Jelmer van Nuss trainingen aan Data Engineers en speelt hij een belangrijke rol bij de inhoud van gasttrainingen bij Young Mavericks. “Daarnaast help ik sinds kort ook bij het ontwikkelen van nieuwe opdrachten voor de Data Engineers.” Wat maakte dat hij een jaar geleden voor Young Mavericks koos en hoe was zijn eerste jaar? Lees alles over Jelmers ervaringen bij Young Mavericks.

Lees meer

Young Mavericks ontwikkelt automatiseringstool voor douane

In de huidige maatschappij is het vrijwel onmogelijk om je als bedrijf te onttrekken aan de toenemende automatisering. Niet alleen commerciële ondernemingen: ook de douane ontkomt er niet aan. Op verzoek van Taxsample en TB Customs Consultancy ontwikkelde Young Mavericks een tool om een enorme reeks uitdagingen – van groeiende handel in goederen, steeds gecompliceerdere in- en uitvoerprocessen, nieuwe importheffingen, handelsbelemmerende maatregelen tot een mogelijke No-Deal Brexit – het hoofd te bieden.

Lees meer