Young Mavericks moedigt werknemers aan om duurzaam te reizen

Twee vliegen in één klap

Young Mavericks treedt in de voetsporen van jongerenbewegingen die zich hardmaken voor het klimaat. Komend jaar stelt Young Mavericks een nieuwe (secundaire) arbeidsvoorwaarde in, met als doel werknemers te inspireren hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Vanaf 2020 ontvangen alle werknemers die binnen een kalenderjaar geen gebruik maken van de minst duurzame vorm van reizen – het vliegtuig – twee extra vakantiedagen. Dit beleid beloont werknemers voor het verminderen van hun C02-uitstoot en geeft hen tegelijkertijd de tijd én vrijheid om een verschil te maken.

Gemotiveerd om C02-uitstoot te verminderen

Recent milieuonderzoek toont aan dat relatief simpele aanpassingen in levensstijl, zoals vegetarisch eten en de auto en het vliegtuig vermijden, een grote positieve impact hebben. Met name het effect van minder vliegen wordt enorm onderschat. Wij geloven dat Nederland, met onze fietscultuur, een goed openbaar vervoersnetwerk en relatief minder auto’s dan andere EU-landen, de perfecte plek is om duurzaam reizen verder te stimuleren. Onze centrale locatie in Noord-Europa maakt reizen over land bovendien praktisch en plezierig. Door meer vrije dagen aan te bieden hoopt Young Mavericks het bewustzijn omtrent duurzaam reizen te vergroten en reislustige werknemers aan te sporen hun bestemming over land te bereiken.

Stap naar een groenere toekomst

Veel van onze medewerkers maken vliegreizen die ook met andere vervoersmiddelen kunnen worden ondernomen. Door hen twee extra vakantiedagen te geven, motiveren wij werknemers om alternatief vervoer of zelfs een andere bestemmingen te kiezen. Reizen met de trein, bijvoorbeeld, kan een ontspannen, waardevolle ervaring naar het ongebaande pad bieden – weg van de toeristenmassa. Young Mavericks hoopt medewerkers meer vrije tijd te bieden, op een manier die positief is voor hen én onze planeet. Natuurlijk begrijpen wij dat niet elke werknemer van deze optie gebruik kan of wil maken, maar wij zijn ervan overtuigd dat elke stap in de juiste richting er één is.

Young Mavericks trainee Yaleesa: “Mijn missie? De IT-wereld wakker schudden.”

Pas tegen het eind van haar studie Information Science en maakte Yaleesa (28) kennis met de wondere wereld van machine learning. Yaleesa: “Voor mijn ambitieuze afstudeeronderzoek was ik op zoek naar een antwoord op mijn specifieke vraagstuk en en kwam ik uit bij een begeleider. Hij overtuigde mij van de unieke potentie van machine learning. Ik was verkocht. Al ontdekte ik dat machine learning geen appeltje-eitje is. Maar dat ik binnen de IT-wereld en meer specifiek bij Young Mavericks goed zit, dat weet ik zeker.”

Lees meer

Young Mavericks’ machine learning tool optimaliseert online campagnes van Social Blue

Grote kans dat jij tijdens het scrollen langs je tijdlijn weleens een advertentie van Social Blue hebt gezien. De internationale leadgeneratie expert zet online campagnes in om volgers, websitebezoekers en donateurs te genereren voor tal van bedrijven in binnen- en buitenland. Om te onderzoeken of de resultaten van hun campagneteksten met machine learning kunnen worden geoptimaliseerd, schakelde het bedrijf Young Mavericks in. Met onze Proof of Concept gaven we samen antwoord op de vraag ‘Kan machine learning campagneresultaten verbeteren op basis van eerdere advertentieprestaties?’

Lees meer