Young Mavericks moedigt werknemers aan om duurzaam te reizen

Twee vliegen in één klap

Young Mavericks treedt in de voetsporen van jongerenbewegingen die zich hardmaken voor het klimaat. Komend jaar stelt Young Mavericks een nieuwe (secundaire) arbeidsvoorwaarde in, met als doel werknemers te inspireren hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Vanaf 2020 ontvangen alle werknemers die binnen een kalenderjaar geen gebruik maken van de minst duurzame vorm van reizen – het vliegtuig – twee extra vakantiedagen. Dit beleid beloont werknemers voor het verminderen van hun C02-uitstoot en geeft hen tegelijkertijd de tijd én vrijheid om een verschil te maken.

Gemotiveerd om C02-uitstoot te verminderen

Recent milieuonderzoek toont aan dat relatief simpele aanpassingen in levensstijl, zoals vegetarisch eten en de auto en het vliegtuig vermijden, een grote positieve impact hebben. Met name het effect van minder vliegen wordt enorm onderschat. Wij geloven dat Nederland, met onze fietscultuur, een goed openbaar vervoersnetwerk en relatief minder auto’s dan andere EU-landen, de perfecte plek is om duurzaam reizen verder te stimuleren. Onze centrale locatie in Noord-Europa maakt reizen over land bovendien praktisch en plezierig. Door meer vrije dagen aan te bieden hoopt Young Mavericks het bewustzijn omtrent duurzaam reizen te vergroten en reislustige werknemers aan te sporen hun bestemming over land te bereiken.

Stap naar een groenere toekomst

Veel van onze medewerkers maken vliegreizen die ook met andere vervoersmiddelen kunnen worden ondernomen. Door hen twee extra vakantiedagen te geven, motiveren wij werknemers om alternatief vervoer of zelfs een andere bestemmingen te kiezen. Reizen met de trein, bijvoorbeeld, kan een ontspannen, waardevolle ervaring naar het ongebaande pad bieden – weg van de toeristenmassa. Young Mavericks hoopt medewerkers meer vrije tijd te bieden, op een manier die positief is voor hen én onze planeet. Natuurlijk begrijpen wij dat niet elke werknemer van deze optie gebruik kan of wil maken, maar wij zijn ervan overtuigd dat elke stap in de juiste richting er één is.

Young Mavericks achter de schermen: interview met trainer Jelmer

Sinds een jaar verzorgt Jelmer van Nuss trainingen aan Data Engineers en speelt hij een belangrijke rol bij de inhoud van gasttrainingen bij Young Mavericks. “Daarnaast help ik sinds kort ook bij het ontwikkelen van nieuwe opdrachten voor de Data Engineers.” Wat maakte dat hij een jaar geleden voor Young Mavericks koos en hoe was zijn eerste jaar? Lees alles over Jelmers ervaringen bij Young Mavericks.

Lees meer

Young Mavericks ontwikkelt automatiseringstool voor douane

In de huidige maatschappij is het vrijwel onmogelijk om je als bedrijf te onttrekken aan de toenemende automatisering. Niet alleen commerciële ondernemingen: ook de douane ontkomt er niet aan. Op verzoek van Taxsample en TB Customs Consultancy ontwikkelde Young Mavericks een tool om een enorme reeks uitdagingen – van groeiende handel in goederen, steeds gecompliceerdere in- en uitvoerprocessen, nieuwe importheffingen, handelsbelemmerende maatregelen tot een mogelijke No-Deal Brexit – het hoofd te bieden.

Lees meer