In gesprek met Dimitris: Data Science en Machine Learning: de magie van de 21e eeuw

Ik ben nu twee jaar data science en machine learning trainer bij Young Mavericks. Met een achtergrond in computer engineering, is mijn aandacht voor data science en machine learning ontstaan tijdens het studeren en heeft nog steeds mijn interesse. Voor mij voelt het als de magie van de 21e eeuw. Ik ben in contact gekomen met Young Mavericks via één van de data scientists die op dat moment in dienst was bij Young Mavericks. 

Vanwaar de samenwerking met Young Mavericks?

Bij Young Mavericks kan ik de kennis delen over hetgeen dat mij enthousiasmeert, met mensen die leergierig zijn en ik leer zelf ook nieuwe dingen door betrokken te zijn bij een enorme verscheidenheid aan projecten. 

“Hij is jong, sociaal en informeel, iets wat goed aansluit bij de rest van het bedrijf.”

Toelichting op de machine learning trainingen bij Young Mavericks

Tijdens de trainingen onderzoeken we verschillende algoritmes voor data analyse en voorspellende modellen en focussen we ons op de praktische toepassingen. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat de junior data scientists alle noodzakelijke tools hebben om real world problemen te kunnen tackelen, nadat ze mijn trainingen hebben gevolgd.

Wat is de meerwaarde van de machine learning training?

Tijdens deze training daag ik de trainees uit om de verscheidene machine learning algoritmes van top-tot-teen te doorgronden. Dit is belangrijk voor de keuzes die ze bij toekomstige projecten zullen maken, want ze weten nu precies wat er ‘achter de schermen’ met de data gaat gebeuren.

Enkele data scientists over Dimitris:

“Enthousiaste trainer die aandachtig en serieus met je samen nadenkt  
in het oplossen van problemen en vraagstukken.”

“Dimitris bouwde in een flink tempo de training op van python basics tot aan neurale netwerken. Hij liet ons zelf lekker aan code sleutelen zodat we zowel conceptueel alles snapten als de logica er achter. En als we dan ergens niet uit kwamen, was hij er altijd om ons uit de brand te helpen ( of om over xkcd stripjes, Grieks eten of de esthetische kwaliteit van je plotjes te praten).”

Young Mavericks trainee Yaleesa: “Mijn missie? De IT-wereld wakker schudden.”

Pas tegen het eind van haar studie Information Science en maakte Yaleesa (28) kennis met de wondere wereld van machine learning. Yaleesa: “Voor mijn ambitieuze afstudeeronderzoek was ik op zoek naar een antwoord op mijn specifieke vraagstuk en en kwam ik uit bij een begeleider. Hij overtuigde mij van de unieke potentie van machine learning. Ik was verkocht. Al ontdekte ik dat machine learning geen appeltje-eitje is. Maar dat ik binnen de IT-wereld en meer specifiek bij Young Mavericks goed zit, dat weet ik zeker.”

Lees meer

Young Mavericks’ machine learning tool optimaliseert online campagnes van Social Blue

Grote kans dat jij tijdens het scrollen langs je tijdlijn weleens een advertentie van Social Blue hebt gezien. De internationale leadgeneratie expert zet online campagnes in om volgers, websitebezoekers en donateurs te genereren voor tal van bedrijven in binnen- en buitenland. Om te onderzoeken of de resultaten van hun campagneteksten met machine learning kunnen worden geoptimaliseerd, schakelde het bedrijf Young Mavericks in. Met onze Proof of Concept gaven we samen antwoord op de vraag ‘Kan machine learning campagneresultaten verbeteren op basis van eerdere advertentieprestaties?’

Lees meer